B

innenhof

50 koopappartementen in hartje Lelystad.

Binnenhof
Binnenhof 2
Binnenhof 1

Binnenhof

OMGEVING EN FACILITEITENEen levendig Theaterkwartier

Met de ontwikkeling van het Theaterkwartier krijgt Lelystad er een aantrekkelijk woon-en uitgaansgebied bij; ca 250 woningen en appartementen en veel ruimte voor horeca. In 2022 wordt gestart met de bouw van Binnenhof aan de Agoraweg, naast het theater. 

Uitgaansgelegenheden nabij

In de directe omgeving van Binnenhof komen naast woningen ook een bioscoop en horeca. Naast het iconische Agora theater komt Kok Experience en Kok CinemaxX.
De bioscoop krijgt meerdere zalen met 750+ plaatsen, een escaperroom, lasergame ruimte, een cafe-restaurant en een kinderspeelparadijs.
Samen met het theater en horeca wordt het gebied aantrekkelijk voor een groot publiek. De Agorahof zal een metamorfose ondergaan en zal veranderen in een gezellig plein, met restaurants en terrassen: een plek waar jong en oud graag samenkomt. 

Openbaar vervoer en bereikbaarheid

De gemiddelde Lelystedeling kan nog moeilijk zonder auto. Binnenhof ligt echter op
een steenworp afstand van een bushalte en op slechts 1 km van Lelystad centraal treinstation.
Winkels, horeca, scholen en een ziekenhuis liggen op loop- of fietsafstand.
Op het Agoradek is ook een taxistandplaats en kunnen bezoekers van Binnenhof parkeren.

Binnenhof

Direct naast het bijzondere Agoratheater komt het woongebouw Binnenhof met 50 appartementen. Het complex bestaat uit vijf panden met verschillen in hoogte, gevelcompositie en kleur. Hierdoor wordt de bebouwing in het Theaterkwartier kleinschaliger en meer divers. Het doel hiervan is dat een architectonisch ensemble ontstaat met binnenstedelijke allure. 

Het ontwerp is een spel van verschillen en overeenkomsten tussen de panden onderling. Dit spel is toegepast op thema’s als bouwmassa, materiaal, textuur, kleur en raamopeningen waardoor de diversiteit niet leidt tot willekeur, maar juist tot een spannend en samenhangend geheel. 

Bijzonder in het complex is het gedeelde, groene dek, dat het binnenhof vormt. Hier zit je beschut tussen de gebouwen in het groen, terwijl je toch midden in de stad bent. Het dek is ruim van opzet zodat er gezamenlijke activiteiten kunnen plaatsvinden. Daarnaast is er een gedeelde ruimte die door de VvE ingericht kan worden naar wens: Het kan een werkruimte worden, maar ook een speelkamer/oppaskamer of fitnessruimte. 

Twee appartementen beschikken over een eigen werkruimte op de begane grond. Deze twee werkruimtes zijn direct toegankelijk vanuit de openbare ruimte, hierdoor is werken aan huis met je eigen praktijkruimte mogelijk. Fietsen parkeer je gemakkelijk in de afgesloten fietsenstalling op de begane grond. Dat resulteert in veel ruimte voor opslag in de berging van de woning. 

De woningen bereik je via het binnenhof of de extra brede galerij. Door de breedte kan de galerij worden ingericht als aantrekkelijke verblijfruimte in de buitenlucht met zitjes en veel groen. Hierdoor wordt het onderdeel van het hof en ontstaat een ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het doel is om een geborgen en sociaal gebouw te maken waar mensen omkijken naar elkaar en waar mensen zich echt thuis voelen. 

De woningen zijn ontworpen met aandacht voor de behoeften van starters en (jonge) gezinnen: 
· (Gezins)woningen met 1 of meer slaapkamers direct gelegen aan het hof 
· Ruime woonkamers 
· Kinderen kunnen beschermd spelen 
· Grote buitenruimtes gelegen aan een groen hof 
· Parkeren auto’s en fietsen op begane grond 
· Veel zon en beschutting 
· Bergruimte: ruim en dichtbij 
· Er is gedeelde ruimte voor ontmoeting, gezamenlijke activiteiten en werken in rust 
· Veel groen in een stedelijke context 
· De gedeelde ruimte, het groene binnenhof en de brede galerijen dragen bij aan een ruimtelijk en hoog woongenot dat toch betaalbaar blijft. 

Zonnestudie

videos

21 Maart

video
play-rounded-fill

21 Juni

video
play-rounded-fill

21 December

video
play-rounded-fill
Polaroid 01

Binnenhof

Polaroid 02
Hartje Lelystad
Polaroid 03
50 koopappartementen

Impressies

Binnenhof

Deel de pagina van Binnenhof met geïnteresseerden


Algemeen

√   Binnenhof/ dek voor gebruik uitsluitend door bewoners
√   Veilig spelen voor kinderen in een omheinde omgeving
√   Overdekt parkeren
√   1 liftinstallatie van Mitsubishi M-use
√   Thuiswerk- of recreatieruimte voor algemeen gebruik
√   Fietsenstallingen binnen en overdekt
√   Dichtbij voorzieningen als een bioscoop, grand café en winkels

Standaard voor ieder appartement

√   Grote living en keukenruimte
√   1 of meer slaapkamers
√   1 luxe badkamer met inloopdouche
√   1 toiletruimte met hangend toilet en fonteintje
√   1 of meerdere buitenruimtes.
√   Aluminium kozijnen met triple beglazing
√   Videofoon bediening hoofdentree
√   Vloerverwarming in zwevende dekvloer
√   Warmtepompinstallatie voor verwarming en warmwater
√   Vrije plafondhoogte van ca 2.60 m

Parkeerplaatsen

Op het eigen terrein bevinden zich 38 overdekte
parkeerplaatsen welke apart worden verkocht.
Het parkeerterrein is afgesloten met een begroeid hek over de volledige hoogte.
Toegang voor de auto’s door middel van een automatische rolpoort met bediening via een toegangscontrolesysteem.
De parkeerplaatsen zijn alleen voor eigen gebruik door bewoners. Commercieel gebruik is dus uitgesloten.
De woningen zonder parkeerplaats kunnen in de direct naastgelegen openbare parkeergarage parkeren met een parkeervergunning welke aan te vragen is bij de gemeente.

Fietsen

Op de begane grond is een inpandige fietsenstalling voor maximaal 120 fietsen met een toegangsdeur aan de straatzijde aan de oostkant van het gebouw.
Aan de zuidzijde bevindt zich een looppoort voor de toegang naar nog een inpandige fietsenberging voor maximaal 66 fietsen.
De inpandige fietsenbergingen hebben een 2 laags fietsenstallingssysteem met gasveren.
Achter woning 1 en 2 is er nog plek voor ca 10 fietsen.

Gewaarborgde garantie

De aannemer bouwt volgens het Bouwbesluit en garantienormen van Woningborg. Toch kan het gebeuren dat er een technisch mankement aan de woning ontstaat na oplevering. Dit is verzekerd als het onder de Woningborg Garantie- en waarborgregeling valt. De aannemer hoort het gebrek te herstellen. Woningborg waarborgt deze garantie als de aannemer niet kan (bijvoorbeeld bij een faillissement) of, na uitspraak van een arbiter en verstrijken van de gegeven hersteltermijn, niet wil presteren. 

Afbouwdekking

Als de aannemer tijdens de bouw failliet gaat, zorgt Woningborg normaal gesproken voor afbouw van de woning of verstrekt een schadeloosstelling zoals vermeld in de Garantie- en waarborgregeling die van toepassing is. 

De meeste onderdelen van de woning kennen een garantietermijn van 6 jaar, die 3 maanden na oplevering ingaat. Bij ernstige technische gebreken is de garantietermijn 10 jaar, ingaande 3 maanden na oplevering. Kijk in de Garantie- en waarborgregeling op www.woningborg.nl die van toepassing is voor de details. 

Energiezuinig gebouw volgens de Beng-eisen. 

De woning is zeer energiezuinig door de toepassing van een lucht warmtepomp met 180 liter buffervat voor warmwater, ventilatie met warmteterugwinning (WTW), HR+++ glas, zonnepanelen op de daken van het gebouw, uitstekende wand- en vloerisolatie en met veel zorg luchtdicht gemaakt. De buitenunits van de warmtepompen staan op de daken met veiligheidsvoorzieningen ten behoeve het onderhoud. De binnenunit van de warmtepomp wordt in een aparte ruimte in uw woning geplaatst en lijkt op een slanke koelkast en is fluisterstil. 

Wat houden de BENG-eisen in?

BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. 

De energiebehoefte (BENG 1) is een maat voor de energiezuinigheid van het gebouw zelf. Het gaat daarbij om de energiebehoefte voor zowel verwarming als koeling, onafhankelijk van de aanwezige installaties. Naast thermische isolatie hebben zaken als zon-oriëntatie en kierdichtheid daar invloed op. Er wordt ook rekening gehouden met een vaste hoeveelheid ventilatielucht. 

De primaire fossiele energie-berekening (BENG 2) houdt rekening met de gehele energiehuishouding van het gebouw. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de zelf opgewekte/gebufferde hernieuwbare (duurzame) energie. Het aandeel van de hernieuwbare energie wordt gewogen in "BENG 3". Daarbij telt dus niet alleen directe opwek mee, zoals in zonnepanelen of –collectoren, maar ook het gebruik van omgevingswarmte uit bijvoorbeeld de bodem of de lucht via een warmtepomp. 

Binnenhof is klaar voor de toekomst

Verwarming en Ventilatie

Naast de warmtepomp hangt de ventilatiekast met warmterugwinning (WTW). In de ramen van de woningen zitten geen ventilatieroosters hetgeen de woningen binnen erg stil maakt voor geluid van buitenaf. Voor extra ventilatie zijn alle draaiende ramen uitgevoerd met een kiepstand.
De werkunits zijn voorzien van mechanische ventilatie met ventilatieroosters boven de glasvlakken.
Verwarming van de woningen en werkruimten geschiedt door middel van vloerverwarming in een zwevende geïsoleerde dekvloer.

De zonnepanelen staan aangesloten op de energiemeter van de vereniging van eigenaars. De opbrengst zorgt dat de maandelijkse servicekosten lager zijn voor de bewoners.

De parkeerplaatsen krijgen een voorbereiding voor het plaatsen van een laadvoorziening voor een elektrische auto in het meerwerk.

WOONstraks

bouwen met oog voor detail
Volg ons op Facebook voor nieuws over Binnenhof