de Allure

Bijzonder gebouw

 
De fraaie architectuur van het gebouw, de hoogwaardige afwerking, het gebruik van grote glaspartijen, glazen balustrades, de fraaie ligging, de afwerking van het buitenterrein, de 2 liften voor maar 14 appartementen, de centrale entree die luxe afgewerkt gaat worden, de lichtinval van buiten af, de luxe complete afgewerkte standaard badkamers, maken dit gebouw zeer luxe en bijzonder. Daarbij komt een intensieve controle op de gehele bouw door een specialist van WOONstraks, goede kopersbegeleiding en gratis advies van een binnenhuisarchitect indien gewenst.
 

Locatie

de Allure

Ambitie

Ontwikkelaar WOONstraks wil woningen realiseren voor het hogere segment. Daarbij zal vooral waarde gehecht worden aan een luxe uitstraling, comfort, veel licht, oriëntatie op de zon, royale buitenruimtes en privacy. Met deze waarden willen we een abstract, modern en tijdloos gebouw maken met oog voor detail.

Oriëntatie op het zuidwesten

Door het maken van twee stijgpunten is het mogelijk alle woningen extra kwaliteit te geven en ze van twee kanten te voorzien van daglicht (west- en oostzijde). De buitenste woningen hebben zelfs licht van drie zijden.

Ruimtelijk ontwerp

In het gebouw liggen 14 woningen, elk gemiddeld boven 100m2 BVO. De begane grond vormt een plint. Hier liggen de entrees, 14 bergingen en drie woningen. Het gebouw gaat uit van een opgetild volume (1e t/m 3e verdieping). De eerste en tweede verdieping zijn gelijk qua indeling met 2 keer 4 woningen. De derde verdieping is de beëindiging van het geheel. Hier liggen 3 penthouses met een netto hoogte van 3,6m en grote dakterrassen. Alle 14 woningen hebben een oriëntatie op het zuidwesten, de richting met het meeste licht en zicht. De zuidwestgevel representeert zich naar de openbare ruimte en de Poortdreef. Aan deze zijde zijn brede balkons gemaakt die door het opgetilde volume worden omkaderd. De sterk horizontale belijning geeft een royale en luxe uitstraling. Op de hoek met de Beneluxlaan is een accent aangebracht door de balkons naar voren te laten uitsteken en het witte kader tot op de derde verdieping op te trekken.

Luxe


Standaard geleverd met luxe badkamer

De badkamer en het toilet worden geleverd met een grote 30 x 60 cm wandtegel en een 60 x 60 cm vloertegel. De inloopdouche met brede rvs afvoerdrain, Grohe thermostaatkraan en glazen douchescherm geven de badkamer een open karakter. De wastafel wordt geleverd met Grohe mengkraan en nette chromen stopkranen. Op het tegelwerk zit 6 jaar garantie.

In samenwerking met onze sanitair partner welke beschikt over een 4500 m2 showroom kunt u ook een luxere badkamer laten installeren. Geheel naar eigen smaak en de laatste trend stelt u een badkamer samen en krijgt u voor installatie een duidelijke o erte en 3-d impressie. Woonstraks beschikt over een installatie bedrijf welke gewend is badkamers in het luxe segment te maken. Die nauwkeurigheid zult u ook al terugvinden in de standaard badkamer. Ook kunt u elementen
toevoegen aan de standaard badkamer zoals een bad, 2e wastafel of badmeubel met spiegel. Uiteraard geldt voor alle badkamers, zowel standaard als maatwerk, minimaal 6 jaar garantie op het sanitair en tegelwerk. Een aantal opties zijn terug te vinden op meerwerklijsten welke tijdens onze gesprekken behandeld zullen worden. Uiteraard kunt u ook met eigen voorstellen komen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een warmtedouche: Douchen en zonnen tegelijk!


Terreininrichting


De inrichting van het terrein heeft als doel een zo groen mogelijke, vriendelijke sfeer te creëren (ondanks de hoge parkeerdruk op het terrein). Aan de westzijde van het terrein liggen drie privé-tuinen. Beschutting en privacy is gewaarborgd door hagen en (lage) beplanting. Rijbanen worden afgewerkt met klinkerbestrating. Parkeervelden worden afgewerkt met grind/split voor een vriendelijker beeld. Voor de terreinafscheiding aan de zuidzijde gaan we uit van begroeiing op een open gaashek. Langs de randen van het perceel die grenzen aan de openbare ruimte worden groen blijvende hagen geplant (ligusters / heesters). Waar mogelijk wordt op het terrein groen toegevoegd in de vorm van lage beplanting of bomen.

Materialen


Het materiaal- en kleurgebuik zal enerzijds ondersteunend zijn voor het concept dat ten
grondslag ligt aan het ontwerp, maar ook doelmatig, praktisch en economisch zijn.
- De gevels van de begane grond zullen het meest robuust zijn en met donker
metselwerk worden afgewerkt met een horizontale belijning.
- Het opgetilde volume wordt afgewerkt met wit / licht grijs pleisterwerk aangebracht op
isolatiemateriaal
- Balkons worden uitgevoerd in prefab beton en momentvast aan de constructieve
vloeren bevestigd.
- Kozijnen worden uitgevoerd in aluminium
- Balkonhekken worden uitgevoerd met metalen balusters en glazen delen (helder glas)
- Dakbedekking is bitumineus met grind

Details


Er wordt veel aandacht besteed aan de zorgvuldige detaillering. Alle bouwkundige principe details worden door de architect uitgewerkt. Voorafgaand aan de bouw vinden gesprekken plaats tussen de aannemer, leveranciers en de architect om details door te spreken. Alle productietekeningen worden door de architect op vorm beoordeeld. De architect blijft tot en met de uitvoeringsfase betrokken voor esthetische begeleiding.

Metselvlakken worden in een bijzonder patroon gemetseld met een sterke horizontale belijning door de stootvoegen een minimale breedte te geven.De langsvoegen zijn terugliggend (doorgestreken). De nodige dilataties in het metselwerk worden onzichtbaar weggewerkt.

Balkons, balkonhekken e.d. zijn zo gedetailleerd dat vanaf straat geen bevestigingsmiddelen zichtbaar zijn.

Door secure integratie van de constructie zullen belangrijke (horizontale) lijnen in de gevels gewaarborgd worden om een zo zuiver mogeljk gevelbeeld te behouden. Hemelwaterafvoeren zullen in de schachten worden aangebracht zodat het gevelbeeld hierdoor niet onnodig verstoord wordt.