de HanzeGraaf

45 appartementen in Lelystad.
Image

Deel de pagina van de HanzeGraaf met geïnteresseerden


Volg al het nieuws rondom De HanzeGraaf

Riant wonen in het park


Image

De HanzeGraaf

De HanzeGraaf is een luxueus woongebouw met 45 woningen dat in de groene rand van het Hanzepark komt te liggen. Deze nieuwe wijk ligt pal naast het levendige centrum van Lelystad en vlakbij het station. Alle woningen hebben minimaal één parkeerplaats. De HanzeGraaf is daarmee een ideale locatie qua bereikbaarheid met alle voorzieningen op steenworp afstand. Het woongebouw is tegelijkertijd rustig gelegen en wordt volledig omringd met groen.

 

In de voetsporen van Dudok

 De vormgeving van het gebouw herinnert aan het werk van Dudok en bevat tal van referenties naar zijn meest bekende werken. Hierdoor heeft het gebouw een kwalitatieve uitstraling en is het een markant herkenningspunt van de wijk. Auto’s zijn zo veel mogelijk aan het zicht onttrokken en kunnen op de begane grond onder het gebouw geparkeerd worden. Het gebouw heeft zes verdiepingen. Alle woningen zijn opgetild wat de privacy vergroot en zorgt voor optimaal uitzicht. Elke woning beschikt over een royale buitenruimte.
Het gebouw is horizontaal georiënteerd door de belijning in de gevel. Op de hogere verdiepingen ligt de gevel plaatselijk terug om ruimte te bieden aan dakterrassen. Dit heeft als tweede effect dat het gebouw een elegante verschijningsvorm krijgt die zich goed in de omgeving voegt.

Sfeerimpressie appartement 11

Image

Plattegrond appartement 2 en 11

Image

Sfeerimpressie appartement 42

Image

Locatie

Locatie

Hanzepark vormt met zijn ligging in het centrum een overgangsgebied tussen de stad en het stadshart en wordt door het stedelijke wegennet goed ontsloten. Het stadscentrum met winkels, horeca, theater en stadhuis, ligt op loopafstand, even- als het waterrijke Bultpark. Op fietsafstand ligt de jachthaven, de kustboulevard, een golfbaan, het natuurpark en de Oostvaardersplassen. De plek in de stad kan worden gekenmerkt als een binnenstedelijke ontwikkelingslocatie waar dynamiek (werken in combinatie met wonen ) en rust (wonen en groen) als contrast, kwaliteit geeft. Aan de Noordzijde biedt het water en groen een goede woonkwaliteit. Aan de oostzijde wordt deze groenzone voortgezet langs de woonhoven. Het groene carré is de met bomen omzoomde ringvormige ontsluitingsstructuur van het stadshart. Het centraal gelegen stedelijk park, als verbindende schakel tussen het zuidelijk gelegen stedelijk deel en het noordelijk suburbane deel, is een openbare ruimte met volop gebruiksmogelijkheden. De centrale en in het oog springende ligging in stad maakt het een mooie plek om te wonen:

Centraal gelegen

 ✓ Loopafstand naar het NS-station, 400 meter
✓ Loopafstand naar het Stadshart, maximaal 800 meter
✓ Loopafstand naar parken in de directe omgeving, zoals het Bultpark en het Zilverpark
✓ De Hanzelijn, een snelle treinverbinding Amsterdam-Lelystad-Zwolle
✓ Ligging in de bestaande stad, met een volwassen groenstructuur en een goed omliggend wegennet

Sfeerimpressie appartement 39

Image

Licht, ruimte en duurzaamheid

De HanzeGraaf is gasloos en presteert op energiegebied beter dan volgens het bouwbesluit op dit moment nodig is. Zo kunt u rustig wonen zonder allerlei maatregelen te hoeven nemen in de toekomst.

Grote schuifpuien of glasvlakken geven veel lichtinval. Daarnaast is goed gekeken naar de bezonning op bijvoorbeeld de balkons en loggia’s zodat u wel de zon daar heeft maar niet de warmte in de woning.

Er zijn 28 woningtypes variërend in grootte van circa 78,8 m2 tot 181,8 m2 gebruiksoppervlak met buitenruimtes van 9,8 m2 tot 60,3 m2. Elk appartement heeft een ruime berging direct grenzend aan de woning.

U kunt ook tot hogere leeftijd in het gebouw blijven wonen door de goede toegankelijkheid, toepasbare domotica en minimale aanpassing benodigd voor minder validen of levensloopbestendigheid.

Een brede doelgroep

Door de verschillende woningtypes biedt de HanzeGraaf ruimte voor elke levensfase. De appartementen zijn geschikt voor zowel starters, gezinnen als ouderen. Rondom ligt een park waar kinderen veilig kunnen spelen. Het gebouw is letterlijk laagdrempelig. Grote liften en brede gangen maken de woningen ook voor kinderwagens en scootmobiels makkelijk toegankelijk. Het doel is om veilig en comfortabel te kunnen wonen op een mooie plek in een sociale omgeving.

De HanzeGraaf wordt een gebouw waar iedereen kan komen wonen.

Standaard aanwezig

 • Entree met toegang tot de ruime berging/ bijkeuken. Deze ruimte is ook vanuit de centrale hal te bereiken.
 • Aparte toiletruimte met vrijhangend toilet en fonteintje.
 • Aparte wasmachine ruimte.
 • Een luxe badkamer.
 • Grote living en keukenruimte.
 • 2 of 3 slaapkamers.
 • Groot balkon of terras.
 • Videofoon.
 • Vloerverwarming.
 • Warmtepomp installatie voor verwarming en warmwater.
 • Met minimale aanpassing levensloopbestendig.
 • Parkeerplaats in eigen parkeergarage.
 • Vrije plafondhoogte van 2.60 m, penthouses 3 m.
 • Ieder raam of glasvlak is zelf bewasbaar.

Impressie
Energiezuinig

De woning is zeer energiezuinig door de toepassing van een lucht warmtepomp, ventilatie met warmte terugwinning, HR+++ glas, zonnepanelen op het hoofddak, uitstekende wand- en vloerisolatie en met veel zorg luchtdicht dichtgemaakt.

Daarmee bereiken we een energieprestatie ver onder de voorgeschreven waarde. Dat gaat u merken in de maandelijkse kosten!

 • LAGE KOSTEN

Parkeren

Op de begane grond bevindt zich de parkeergarage met voor ieder appartement een parkeerplaats. De parkeerruimte wordt afgesloten door automatisch sluitende toegangshekken.

De parkeerplaatsen zijn ook met elektrische laadpunten (meerwerk) en als Minder Valide parkeerplaats (met pas) te koop. U kunt dus vanuit de parkeergarage naar de liften overdekt en veilig.

De garage is voorzien van goede plafond isolatie voor uitstekende thermische-, geluid- en brandwerendheid. Op het buitenterrein zijn nog extra parkeerplaatsen voor bezoekers of een 2e auto met een slagboom.

 • OVERDEKT EN VEILIG

Fiets ruimten

Achter in de parkeergarage bevinden zich 2 algemene fietsruimten met oplaadpunten voor elektrische fietsen. Deze ruimten hebben een toegangsdeur direct naar het fietspad en daarom hoeft men met de fiets niet door de parkeergarage.

Op gemeentegrond zal vlakbij het gebouw ondergrondse afvalinzameling komen. U heeft dus geen losse afvalcontainers.

 • DIRECT NAAR HET FIETSPAD

Sfeerimpressie appartement 13Standaard badkamer

De badkamer en het toilet worden geleverd met een grote 30 x 60 cm wandtegel en een 60 x 60 cm vloertegel.
De inloopdouche met brede rvs afvoerdrain, Grohe
thermostaatkraan en glazen douchescherm geven de badkamer een open karakter. De wastafel wordt geleverd met Grohe mengkraan en nette chromen stop- kranen.

Uiteraard geldt voor alle badkamers, zowel de standaard-, als de maatwerk badkamers, minimaal 6 jaar garantie op het tegelwerk.

 • BAD OF DOUCHE? OF LIEVER ALLEBEI?

Luxe badkamer

In samenwerking met onze sanitair partner welke beschikt over een 4500

m2 showroom kunt u ook een luxere badkamer laten installeren. Geheel naar
eigen smaak en de laatste trend stelt u een badkamer samen en krijgt u voor installatie een duidelijke offerte en 3-d impressie. WOONstraks beschikt over een installatie bedrijf welke gewend is badkamers in het luxe segment te maken. Die nauwkeurigheid zult u ook al terugvinden in de standaard badkamer. Ook kunt u elementen toevoegen aan de standaard badkamer zoals een bad, 2e wastafel of badmeubel met spiegel. Een aantal opties zijn terug te vinden op meerwerklijsten welke tijdens onze gesprekken behandeld zullen worden. Uiteraard kunt u ook met eigen voorstellen komen.

 • RELAXEN IN STIJL

Impressie