Mirakel

Ontwikkelaar WOONstraks wil woningen realiseren voor het hogere segment. Daarbij zal vooral waarde gehecht worden aan een luxe uitstraling, comfort, veel licht, oriëntatie op de zon, royale buitenruimtes en privacy. Met deze waarden willen we een abstract, modern en tijdloos gebouw maken met oog voor detail.

 

Verheven volume

 De bijzondere uitdrukkingsvorm van Mirakel kwam tot stand doordat de begane grond, met de entree, bergingen, parkeerplaatsen en tuinen, een afwijkend programma heeft ten opzichte van de verdiepingen. De gevels op begane grond zijn teruggelegen en in een donkere kleur uitgevoerd. Het grote, witte volume dat daarop ligt, lijkt daardoor te zweven.
Het verheven volume is zo abstract mogelijk gemaakt door in iedere zijde slechts één grote gevelopening te maken. Door iedere zijde een lichte kromming te geven, krijgt het geheel meer elegantie en grandeur en verheft het gebouw zich op subtiele wijze ten opzichte van de omliggende bebouwing. Het doel is om een uitnodigend geheel te maken. Eenmaal binnen neemt het daglicht, dat door een grote, centrale vide naar beneden valt, u verder mee het gebouw in.

Locatie

Licht, uitzicht en geborgenheid

De basisgedachte voor het ontwerp is dat alle appartementen zo veel mogelijk daglicht krijgen en optimaal zicht hebben naar buiten. Tegelijkertijd is de privacy van de bewoners een prioriteit. Ondanks de royale gevelopeningen en brede balkons hebben de (buiten)ruimten een omhullend en beschermend karakter.

Oriëntatie op het zuidwesten

Alle tien 3-kamerappartementen hebben een loftachtige woonkamer (tot 70m2 en 3,45m hoog) met een buitenruimte op het zuiden/westen. Dat zijn de zijden die zowel middagzon bieden als het mooiste uitzicht - op Duin. Doordat grote glasvlakken de woonkamers verbinden met de brede balkons voelen de woonkamers nóg ruimer aan en bieden ze een panoramisch uitzicht op de omgeving.


 

Standaard geleverd met luxe badkamer

De badkamer en het toilet worden geleverd met een grote 30 x 60 cm wandtegel en een 60 x 60 cm vloertegel. De inloopdouche met brede rvs afvoerdrain, Grohe thermostaatkraan en glazen douchescherm geven de badkamer een open karakter. De wastafel wordt geleverd met Grohe mengkraan en nette chromen stopkranen. Op het tegelwerk zit 6 jaar garantie.

In samenwerking met onze sanitair partner welke beschikt over een 4500 m2 showroom kunt u ook een luxere badkamer laten installeren. Geheel naar eigen smaak en de laatste trend stelt u een badkamer samen en krijgt u voor installatie een duidelijke offerte en 3-d impressie. Woonstraks beschikt over een installatie bedrijf welke gewend is badkamers in het luxe segment te maken. Die nauwkeurigheid zult u ook al terugvinden in de standaard badkamer. Ook kunt u elementen toevoegen aan de standaard badkamer zoals een bad, 2e wastafel of badmeubel met spiegel. Uiteraard geldt voor alle badkamers, zowel standaard als maatwerk, minimaal 6 jaar garantie op het sanitair en tegelwerk. Een aantal opties zijn terug te vinden op meerwerklijsten welke tijdens onze gesprekken behandeld zullen worden. Uiteraard kunt u ook met eigen voorstellen komen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een warmtedouche: Douchen en zonnen tegelijk!

 

Terreininrichting


De inrichting van het terrein heeft als doel een zo groen mogelijke, vriendelijke sfeer te creëren (ondanks de hoge parkeerdruk op het terrein). Aan de westzijde van het terrein liggen twee privé-tuinen. Beschutting en privacy is gewaarborgd door hagen en (lage) beplanting. Rijbanen worden afgewerkt met klinkerbestrating. Parkeervelden worden afgewerkt met grind/split voor een vriendelijker beeld. Voor de terreinafscheiding aan de noord-en oostzijde gaan we uit van begroeiing op een open gaashek. Langs de randen van het perceel die grenzen aan de openbare ruimte worden groen blijvende hagen geplant (ligusters / heesters). Waar mogelijk wordt op het terrein groen toegevoegd in de vorm van lage beplanting of bomen.

Materialen


Het materiaal- en kleurgebuik zal enerzijds ondersteunend zijn voor het concept dat ten
grondslag ligt aan het ontwerp, maar ook doelmatig, praktisch en economisch zijn.
- De gevels van de begane grond zullen het meest robuust zijn en met donker
metselwerk worden afgewerkt met een horizontale belijning.
- Het opgetilde volume wordt afgewerkt met wit / licht grijs pleisterwerk aangebracht op
isolatiemateriaal
- Balkons worden uitgevoerd in prefab beton en momentvast aan de constructieve
vloeren bevestigd.
- Kozijnen worden uitgevoerd in aluminium
- Balkonhekken worden uitgevoerd met metalen balusters en glazen delen (helder glas)
- Dakbedekking is bitumineus met grind

Details


Er wordt veel aandacht besteed aan de zorgvuldige detaillering. Alle bouwkundige principe details worden door de architect uitgewerkt. Voorafgaand aan de bouw vinden gesprekken plaats tussen WOONstraks, de aannemer, leveranciers en de architect om details door te spreken. Alle productietekeningen worden door de architect op vorm beoordeeld. De architect blijft samen met WOONstraks tot en met de uitvoeringsfase betrokken voor esthetische begeleiding.

Metselvlakken worden in een bijzonder patroon gemetseld met een sterke horizontale belijning door de stootvoegen een minimale breedte te geven.De langsvoegen zijn terugliggend (doorgestreken). De nodige dilataties in het metselwerk worden onzichtbaar weggewerkt.

Balkons, balkonhekken e.d. zijn zo gedetailleerd dat vanaf straat geen bevestigingsmiddelen zichtbaar zijn.

Door secure integratie van de constructie zullen belangrijke (horizontale) lijnen in de gevels gewaarborgd worden om een zo zuiver mogeljk gevelbeeld te behouden. Hemelwaterafvoeren zullen in de schachten worden aangebracht zodat het gevelbeeld hierdoor niet onnodig verstoord wordt.